Om mig

Ulrika Nilsson

Jag bor i en liten by som heter Backsjöänget med min sambo Peder. Vi har två vuxna barn, Tove 23 och Oskar 20 år.

Hundar har alltid varit en stor dela av mitt liv. Köpte min första egna hund då jag var 12 år och det blev en flat coated retriever hane som hette Castor. Med honom tränade jag och tävlade i lydnad och även jakt. Han var en stor krävande hane som var helt underbar, lärde mig otroligt mycket utav den hunden. 

Det blev även en flat till  som hade fina jaktlinjer, hon var en fantastisk hund att få ha och träna med. Tyvärr så var hon sjuk i stort sett hela hennes liv och fick sluta sina dagar alldeles för tidigt pga cancer. 

Efter det har jag haft en lite av olika raser, collie, griffon bruxellios, australian shepherd, cocker spaniel.

 

Jag har inte kunnat tävla och träna aktivt med mina hundar som jag skulle ha önska pga av en rygg och nackskada jag fick efter en olycka. Men nu är jag på gång igen :-)

När Ulrika Gulliksson erbjöd mig att få köpa Reminds Victoria hade jag länge varit sugen på en retriever för att kunna träna jakten med igen. Det har jag aldrig ångrat en sekund! Att se hundens glädje och otroliga arbetsförmåga när dom är i sitt rätta element är så roligt. Jaktträning är mitt stora intresse, jag känner att nu har jag hittat min ras

.

Vi har också en schäfer i familjen, han heter Kenzo och är 7 år. Det är egentligen min dotters hund men han bor med oss nu. Eftersom jag bara håller på med jaktträning så får han hänga med på det och har faktiskt blivit en ganska duktig apportör. Huvudsaken är ju att han också får någon form av träning och aktivering och han är nöjd med det :-)

Jag är utbildad instruktör inom SSRK, har även gått instruktörs utbildningen och hundkurator på Hundens Hus i Stockholm. Har även gått SKK uppfödar utbildning.

Jag har haft 4 kullar tidigare med andra raser, collie och griffon. Avel är något jag tycker är väldigt intressant och att kunna ha en valpkull igen är något jag är så tacksam för då jag tycker det är så roligt. 

Jag har även ett stort intresse för islandshästar som jag delar med min dotter. Vi har 3 islänningar och en liten ponny. Vi tränar och tävlar med våra hästar.

 

Välkommen

Välkommen till loyalskennel.n.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)